Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Advocaat over topper: ‘Situatie door storm moet goed gemonitord worden’

Arne Slot en Dick Advocaat kijken uit naar de topper van zondag tussen AZ en Feyenoord, al zijn beide trainers zich ervan bewust dat storm Ciara weleens van invloed zou kunnen zijn op het duel in Alkmaar.

“We gaan ervan uit dat de wedstrijd gewoon doorgaat, maar de situatie moet wel goed gemonitord worden door de clubs en de KNVB”, zei Feyenoord-coach Advocaat vrijdag op zijn persconferentie in Rotterdam.

Volgens Weerplaza zal storm Ciara zondag mogelijk windvlagen van 140 kilometer per uur veroorzaken. Die uithalen van orkaankracht worden verwacht aan het einde van de middag of het begin van de avond. AZ-Feyenoord begint om 14.30 uur in het AFAS Stadion, waar in augustus bij een storm een deel van het stadiondak instortte en het grootste deel van het dak inmiddels verwijderd is.

“Ik heb bij AZ gewerkt en weet dat als het waait in dat stadion, het ook goed waait”, aldus Advocaat. “De geleerden zullen wel weten wat er gedaan moet worden, maar het gaat nog steeds om het publiek. We moeten beseffen dat het een heel belangrijke wedstrijd is en dat de fans daar ook van willen genieten. Als dat niet kan door de wind, heeft het weinig zin om te spelen.”

AZ-trainer Slot zei vrijdag op zijn persconferentie dat hij wil afwachten hoe de situatie zondag is. “We hebben overigens al vaker met wind gevoetbald in het AFAS Stadion. We bereiden de spelers dus voor zoals we altijd doen.”

Een woordvoerder van AZ vertelde donderdag aan NU.nl dat het stadion goedgekeurd en veilig is en dat er binnen de club geen angst voor de nieuwe storm leeft. De KNVB meldde dat het hoogst ongebruikelijk is dat wedstrijden worden afgelast vanwege wind, behalve als het weer tot gevaarlijke situaties leidt. “Of er wordt gespeeld, is uiteindelijk aan de scheidsrechter. Of, in extreme gevallen, de gemeente.”

Bron: NU.nl
Beeld: Pro Shots