Een bedrijf in Leusden heeft donderdagochtend een bombrief ontvangen, zo meldt de politie. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief onklaar gemaakt.

Het gaat om het financiƫledienstverleningsbedrijf Unisys in de Storkstraat. Het bedrijf wil zelf geen commentaar geven.

De politie zegt dat er een “mogelijk verband” is tussen deze bombrief en de bombrieven van woensdag en vorige maand. Woensdag ontvingen twee bedrijven in Amsterdam en Kerkrade bombrieven die ontploften. Hierbij raakte niemand gewond. De afzender eist een betaling in bitcoins.

Op de woensdag aangetroffen bombrieven staat niet het Centraal Invorderings Bureau (CIB) als afzender vermeld, wat vorige maand wel het geval was. Ook kan de politie nog niet zeggen of er inmiddels al dadersporen zijn aangetroffen. In totaal zijn er nu tien bombrieven opgedoken bij bedrijven en postsorteercentra.

Overigens was er woensdag ook een ‘vals alarm’; een bedrijf in Maastricht ontving een brief die als verdacht werd beschouwd. Later bleek het om een computermuis in een envelop te gaan.

EOD onderzoekt verdachte brief in Leusden
EOD onderzoekt verdachte brief in Leusden