Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nlĀ of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Voormalig Ajax-verdediger Barry Hulshoff (73) overleden

Oud-Ajacied Barry Hulshoff is zondag na een kort ziekbed op 73-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Amsterdamse club maandag. De voormalige verdediger speelde veertien keer voor het Nederlands elftal.

Hulshoff was basisspeler van het succesvolle Ajax, dat met spelers als Johan Cruijff, Johan Neeskens en Piet Keizer in 1971, 1972 en 1973 de Europa Cup I won. Hij speelde ook al mee in de met 4-1 verloren Europa Cup I-finale van 1969 tegen AC Milan.

De geboren Deventernaar veroverde zeven landstitels, won vier keer de KNVB-beker en won met Ajax ook de wereldtitel voor clubs en twee Europese Super Cups.

In totaal droeg Hulshoff elf jaar het Ajax-shirt, van 1966 tot 1977, en scoorde in 283 Eredivisie-wedstrijden zeventien keer. Er zijn maar zeven spelers die meer competitiewedstrijden speelden voor de Amsterdammers. Na zijn periode in de hoofdstad kwam hij nog twee jaar uit voor MVV.

Hulshoff debuteerde in 1971 in het Nederlands elftal en twee jaar later speelde hij zijn laatste van de veertien interlands, waarin hij zes keer scoorde. Door een blessure ontbrak de kopsterke Hulshoff in de selectie van Oranje voor het WK 1974 in West-Duitsland, waar Nederland de finale haalde.

Bron: NU.nl
Beeld: Pro Shots