Het nummer Bad Guy van Billie Eilish is dinsdag door de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) uitgeroepen tot single van het jaar 2019.

De IFPI representeert de muziekindustrie en maakt bekend dat de single bovenaan de lijst van digitale singles van 2019 staat. Het liedje is online 19,5 miljoen keer gekocht. Het nummer Old Town Road van Lil Nas X staat tweede en is 18,4 miljoen keer aangeschaft.

Bad Guy stond vorig jaar in meer dan vijftien landen wereldwijd bovenaan de hitlijsten en was het meest gezochte nummer via Shazam. In de lijst van meest gestreamde nummers op Spotify in 2019 behaalde het de tweede plaats achter Senorita van Shawn Mendes en Camila Cabello.

“Billie Eilish heeft de wereld veroverd met haar ongelooflijk goede stem en genreoverstijgende geluid”, zegt IFPI-directeur Frances Moore. “Ze is ook een artiest die in haar teksten belangrijke onderwerpen als mentale gezondheid behandelt. We wensen haar dit jaar – dat ongetwijfeld ook weer geweldig wordt – heel veel succes.”