Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nlĀ of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Ook streep door Amstel Gold Race wegens coronavirus

De Amstel Gold Race gaat dit jaar niet door. De organisatie van de Limburgse wielerklassieker maakte woensdag bekend dat er een streep door het evenement gaat wegens het coronavirus.

Dinsdag werd al bekend dat een aantal andere voorjaarsklassiekers, zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, niet doorgaan. De Amstel Gold Race stond gepland op 19 april, ook de toerversie met vijftienduizend deelnemers van een dag eerder gaat niet door.

“De veiligheid en gezondheid van de renners, onze bezoekers en iedereen die tijdens het Amstel Gold Race-weekend werkzaam is, staan altijd voorop”, reageert koersdirecteur Leo van Vliet. “Natuurlijk is dit een moeilijke beslissing om te nemen en we vinden het ontzettend jammer.”

Van Vliet betreurt de afgelasting, maar heeft geen andere keuze. “De organisatie van de Amstel Gold Race werkt een heel jaar toe naar dit mooie evenement en we begrijpen dat het teleurstellend is voor alle deelnemers, of dat nu de profs of de toerfietsers zijn. Maar we kunnen niet anders dan deze keuze maken.”

De eerste editie van de Amstel Gold Race vond plaats in 1966 en sindsdien werd de koers ieder jaar verreden. Vorig jaar schreef Mathieu van der Poel de koers op zijn naam.

Mogelijk wordt de Gold Race op een andere datum dit jaar alsnog verreden. De organisatie heeft bij de UCI een officieel verzoek ingediend om later in het jaar alsnog te kunnen rijden.

Bron: NU.nl
Beeld: Pro Shots