Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

De Lloydstraat met links pakhuis Sint Job, 1980

De Lloydstraat met links pakhuis Sint Job en rechts de Elektriciteitscentrale gezien vanuit de Sint-Jobsweg, 1 februari 1980.

De Lloydstraat ligt bij het voormalige terrein van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd. Deze rederij werd in 1883 opgericht en ging in 1970 op in de Koninklijke Nedlloyd N.V. Vroeger lagen hier ook nog de Lloydkade en de Lloyddwarsstraat.

De Sint Jobshaven is een vooroorlogse haven in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven. De Sint Jobshaven is gegraven tussen 1906 en 1908 en aangelegd voor de overslag van stukgoed. De haven is vernoemd naar de bij de aanleg van de haven afgebroken Sint Jobskapel in het voormalige dorp Schoonderloo.

De N.V. Blaauwhoedenveem liet door architect J.J. Kanters in 1912 aan de westkant van de haven een veemgebouw met silo ontwerpen. Dit was een kolossaal betonnen gebouw, aan de buitenkant met baksteen bekleed. In het Sint Jobsveem werden koloniale producten onder douanetoezicht opgeslagen en gedistribueerd. Aan de oostkant van de Sint Jobshaven was van 1908 tot 1970 het stuwadoorsbedrijf Wm.H. Müller & Co’s Stuwadoors Mij. N.V. gevestigd.

De foto komt uit de fotocollectie van het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen