Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Sony vertraagt PlayStation-downloads in Europa tijdens corona-uitbraak

Sony gaat gamedownloads op de PlayStation in Europa vertragen, schrijft Sony dinsdag in een blogpost. Het bedrijf wil daarmee het internet ontlasten nu veel mensen thuiswerken vanwege de coronacrisis. Wel belooft Sony dat de gameplay van de spellen “robuust” blijft.

De uitbraak van het coronavirus leidt tot een sterke stijging van het aantal thuiswerkende mensen. Met de maatregelen wil Sony ervoor zorgen dat mensen toegang houden tot een snelle internetverbinding. Sony werkt samen met Europese internetproviders om het downloadverkeer te beheren.

“Wij zijn van mening dat het belangrijk is om onze bijdrage te leveren aan internetstabiliteit, aangezien een ongekend groot aantal mensen tijdens deze periode van sociale onthouding steeds meer afhankelijk wordt van internettoegang”, aldus Sony.

Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel trager de downloads worden en voor welke periode deze nieuwe maatregel zal gelden.

Eerder kondigden streamingdiensten als Netflix, YouTube en Disney+ al aan dat zij maatregelen zouden nemen om hun aandeel in het dataverkeer te verminderen. De streamingdiensten verminderen de kwaliteit van de video’s.

Omdat burgers in veel Europese landen momenteel thuis moeten werken vanwege het COVID-19-virus, neemt het dataverkeer toe. De Europese Commissie riep streamingdiensten daarom op om maatregelen te nemen zodat het internet niet “verstopt” raakt.

Bron: NU.nl
Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *