Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Mensen op het stationsplein naast het Groothandelsgebouw tijdens het zomercarnaval, 1984

In Nederland en België valt carnaval aan het einde van de winter. Het koude klimaat in die streken leent zich niet voor het vieren van carnaval op de manier die Latijns-Amerikaanse en Kaapverdische emigranten van huis uit kennen. Het Zomercarnaval biedt hen, en andere geïnteresseerden, de gelegenheid om dit alsnog te doen.

De eerste editie was op 4 augustus 1984 in Rotterdam. Georganiseerd en geïnitieerd door de heer Dunstan Phillip. In 2001 ontving het Zomercarnaval van Rotterdam de Grote Prins Claus Prijs van het Prins Claus Fonds. In 2005 en 2006 kwamen ongeveer 900.000 bezoekers de straatparades met veel dans en muziek bijwonen in Rotterdam.

In 2008 vond het Zomercarnaval Rotterdam plaats met onder andere de Straatparade door de binnenstad van Rotterdam, de Queen Election en de live-optredens op de Coolsingel. Ook waren er twee afleveringen van het zomercarnaval op de tv te zien. Vanaf 2013 vormt het Zomercarnaval van Rotterdam samen met het Dunya Festival het nieuwe evenement “Rotterdam Unlimited” en vindt het plaats in juli.

In 2015 werd het Zomercarnaval voor het eerst in zijn 31-jarig bestaan afgelast vanwege de storm van 25 juli 2015. Het Zomercarnaval van 2015 vond daarom een jaar later plaats, in 2016. Toen werd alsnog de Straatparade van 2015 gehouden. Als gevolg hiervan was er in 2016 geen koninginnenverkiezing, maar werd de koningin van 2015 automatisch de koningin van 2016.

De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen