Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nlĀ of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Tennisvereniging Anglo-Dutch (nu Victoria) kralingeweg, 1934

Het gemengd dubbelspel tijdens de tenniskampioenschappen van Rotterdam bij tennisvereniging Anglo-Dutch (nu Victoria): Belzer-Scheurleer/Rollin Couquerque/Knottenbelt 4-6 6-3 1-6 , 17 juni 1934.

Uit het Vaderland van 18 juni 1934:
Zondag zijn op de banen van de Anglo Dutch de finales van de Rotterdamse kampioenschappen gespeeld. Voor den zooveelsten keer bood de Anglo een aanblik van gezichten, die ondanks de warmte den geheelen middag vroolijk bleven kijken en onvermoeid de prestatie van de finalisten toejuichten. Wij hebben nog nooit zoon drukte meegemaakt op de terreinen van de Anglo Dutch, zelfs niet met de jeugdkampioenschappen, en dat wil wat zeggen. Het was er gezellig, gemoedelijk en het contact tusschen toeschouwers en spelers was prettig.

Over de prestatie van de spelers kunnen wij kort zijn. Het weer was eigenlijk wel wat te zwaar voor tennis, maar daarom werd er niet minder fel gestreden. Vooral mej. v. Lindonk en mej. Rollin Couquerque hebben zich onderscheiden, de eerste door haar pittig en vasthoudend spel. en onze kampioene door haar sprekende superioriteit. Voor de heeren geldt dit ook wat betreft Knottenbelt en Timmer, die beide goede partijen gespeeld hebben.

De foto komt uit de fotocollectie van het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vaderland van 18 juni 1934.

Met medewerking van Rotterdam van toen