Spotify-gebruikers kunnen de muziekstreamdienst weer in Safari gebruiken sinds begin deze maand. MacRumors ontdekte op de supportpagina van Spotify dat Safari weer bij ondersteunde browsers wordt genoemd.

De ondersteuning voor de webbrowser verdween plotseling in 2017. Spotify bevestigde destijds dat Safari inderdaad niet meer ondersteund werd door de webplayer van de streamingdienst, maar gaf geen duidelijke reden op waarom dit het geval was.

Wanneer Safari-gebruikers naar de webplayer van Spotify gingen, kregen ze een melding te zien dat ze van browser moesten wisselen of de Spotify-app moesten downloaden om muziek te kunnen luisteren.

De ondersteuning voor Safari is stilletjes toegevoegd door Spotfiy, ergens aan het begin van de maand mei. Gebruikers die gebruikmaken van de browser van Apple kunnen sindsdien weer muziek luisteren via de webbrowser.