Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nlĀ of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Het pontje aan de Sophiakade, 1947

Het pontje aan de Sophiakade, maart 1947.
De Sophiakade draagt de naam van H.M. Koningin Sophia (1818-1877), eerste echtgenote van Z.M. Koning Willem III. De Sophiakade heette eerst Boezemkade, daarna Rustwatkade naar de uitspanning ‘Rustwat’, gelegen op de hoek van de kade en de Goudse Rijweg bij de Boezembrug.
Het Rotterdamsch Nieuwsblad van 13 juli 1914 vermeldt: bij een opkooper aan de Vlietkade is door de politie in beslag genomen een dreg, toebehoorende aan de gemeente en den 8sten juni gestolen uit het veerhuisje aan de pont aan de Sophiakade.
De dreg was voor 30 cts. verkocht.
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en via delpher.nl uit het Rotterdamsch Nieuwsblad van 13 juli 1914
Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *