Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

De Carnisselaan uit het westen gezien, 1920

De Carnisselaan is vernoemd naar het oude dorp Carnisse in de Riederwaard, dat al in 1272 voorkomt. In 1375 is het dorp ten gevolge van een overstroming verdwenen. Later is dit gebied herdijkt en ontstond de heerlijkheid Carnisse met een buurt van die naam in de gemeente Barendrecht. Carnisse is nu een woonwijk, gelegen tussen Dorpsweg, Pleinweg en Zuiderpark in de deelgemeente Charlois. Midden in de wijk liggen de Carnisselaan en de drie Carnissestraten.
Carnisse is een voormalige buurtschap in de gemeente Barendrecht in Zuid-Holland. De buurtschap lag rond de Voordijk en de Carnisseweg. Carnisse was ook de naam van een ambachtsheerlijkheid, die een leen was van de baronie van de Merwede. In 1483 was de ambachtsheerlijkheid in bezit van de familie van Loon; later is deze overgegaan op de familie van Boetzelaer. In 1736 is de ambachtsheerlijkheid verkocht voor 36.300 gulden aan Diederik van Leyden, heer van Vlaardingen en Vlaardingerambacht. Omdat de familie van Leyden ook al ambachtsheer was van West Barendrecht zijn deze beide heerlijkheden daarna gezamenlijk bestuurd en met invoering van de gemeenten ook als gemeente West Barendrecht op de kaart gezet. Van der Aa vermeldt in 1846 voor Carnisse een oppervlakte van 400 bunders en rond de 400 inwoners, die voornamelijk leven van akkerbouw en vlasteelt, maar ook van de visvangst, met name zalmvisserij.
De prentbriefkaart komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen

5 gedachten over “De Carnisselaan uit het westen gezien, 1920

Reacties zijn gesloten.