Alexis Ohanian, medeoprichter van het sociale medium Reddit, stapt uit het bestuur van het platform. Dat maakt Ohanian vrijdag bekend. Hij wil dat zijn plaats in het bestuur wordt opgevuld door een zwarte kandidaat.

Ohanian maakte daarnaast bekend dat hij de toekomstige winsten van zijn Reddit-aandelen zou gebruiken om de zwarte gemeenschap bij te staan. Hij belooft 1 miljoen dollar te doneren aan het Know Your Rights Camp, een organisatie die zich inzet voor de rechten van zwarte Amerikanen.

“Ik geloof dat ontslag op dit moment een daad van leiderschap kan zijn van mensen die aan de macht zijn”, schrijft Ohanian. Hij verwijst naar zijn familie als een van de redenen voor zijn actie. Ohanian is getrouwd met de zwarte tennister Serena Williams, zij hebben samen een dochter.

In de Verenigde Staten zijn al dagenlang protesten aan de gang na de dood van George Floyd. Hij stierf tijdens zijn arrestatie nadat een agent diens knie minutenlang op zijn nek gedrukt hield. Meerdere bekende personen en techbedrijven hebben zich sindsdien geschaard achter de Black Lives Matter-beweging.