Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Boksschool Bram Sanders aan de Trouwsteeg, 1938

Boksschool Bram Sanders aan de Trouwsteeg, 1938. Staand v.l.n.r. Arie Valk, Bram Sanders, onbekend, L. Zurel, Nico Zandbergen en Jaap Coster. Zittend v.l.n.r. Nelis van de Pluim, Arnold Lagrand en L. Creveld.
Een artikel uit het Rotterdamsch nieuwsblad over een latere benefietwedstrijd met o.a. Bram Sanders:
Ongeveer dertig vuistvechters. die tezamen de geheele, vaak roemrijke, geschiedenis vertegenwoordigden van de Nederlandse bokswereld, verschenen gisteravond in de stampvolle Doelenzaal om door onderlinge partijtjes een steentje bij te dragen voor O. en O.
Sommigen van hen hadden serieus getraind, zooals Kourimsky, die er tien kilo af had gekregen en Bram Sanders die het niet verder had kunnen brengen dan vijf kilo. Kapitein Lotsy leidde hen in met een krachtig woord van dank voor hun bereidwilligheid, waarbij hij wees op den moed, de orde en de tucht, welke de bokssport in zoo groote mate aankweekt. En voor zoover het den moed betrof, had hij zeker geen ongelijk. Er waren er, die het gemoedelijk opvatten, gelijk Ringlever en Strang, die menige schijnserie produceerde op het buikje van De Otter en er zelf het meeste plezier in had.
Er waren er ook, zooals Maup Ploeg, die wel hun haren, maar niet hun streken hadden verloren en die zelfs waarschuwingen kregen voor vasthouden, waarop zij het onschuldigste gezicht van de wereld trokken.
Er waren er, die blakerden van strijdlust, zooals Bram Sanders, klein en aalvlug. die zijn veel grooteren tegenstander, Piet Paans géén moment los liet en hem overal achtervolgde en ook raakte. Maar hij had ook Lagrand als helper in zijn hoek! Daar verschenen marren van veertig en vijftig jaar en nog ouder zelfs met goed verzorgde body’s, die een nummertje stijlboksen weggaven, waaraan menige jongere zijn hart kon ophalen. Schenk behoorde daartoe en Jan Scheffers en zij waren lenig en bewegelijk in het ontwijken en aanvallen.
De foto komt uit de fotocollectie van het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt, via delpher.nl, uit het Rotterdamsch nieuwsblad van 23 april 1940.
Met medewerking van Rotterdam van toen
  • Programma Woensdag
  • Tot 20:00 De Nonstop
  • 20:00 - 22:00  Dj Aragorn (Muziek voor volwassenen)
  • Vanaf 22:00  De Nonstop
  • Wij zoeken nog Dj's M/V met of zonder ervaring iedereen is welkom heb je interesse mail me janelburg@hotmail.nl