Hackers breken op grote schaal in op de populaire forumsite Reddit, om daar teksten en afbeeldingen ter steun van Donald Trump te plaatsen. Dat meldt ZDNet.

Op Reddit kunnen gebruikers eigen fora maken om specifieke onderwerpen te bespreken. Bij de hack is ingebroken op meerdere van die fora, waarvan de voorpagina’s vervolgens werden aangepast.

De hackers veranderden in veel gevallen de beschrijving en afbeeldingen van de pagina, om daarmee hun steun voor de herverkiezingscampagne van Trump uit te spreken. Ook werden er Chinese teksten geplaatst.

Tussen de getroffen fora staan onder andere pagina’s van veel populaire tv-series, games en algemenere onderwerpen.

Aanval nog gaande

Volgens ZDNet is het beveiligingsteam van Reddit op de hoogte van de aanval en worden de getroffen pagina’s weer hersteld.

De aanval lijkt op het moment nog plaats te vinden. De lijst met getroffen pagina’s groeit en sommige herstelde fora zijn een tweede keer veranderd.

Oorzaak nog onduidelijk

Het is onduidelijk wie er achter de hackaanval zit en hoe de aanvallers precies zijn binnengedrongen. Mogelijk hebben ze toegang gekregen tot de profielen van beheerders van de getroffen pagina’s.

Eerder dit jaar werd Twitter ook getroffen door een grootschalige hack, waarbij aanvallers binnen wisten te dringen op 130 accounts van populaire gebruikers zoals Elon Musk, Joe Biden en Geert Wilders.