De renners in de Tour de France laten de echte bergen achter zich in de negentiende etappe. De rit van vrijdag zou er weleens één voor de sprinters kunnen zijn, terwijl de leidende positie van Primoz Roglic waarschijnlijk niet in gevaar komt.

De klassementsrenners zullen tijdens de 160 kilometer lange etappe van Bourg-en-Bresse naar Champagnole ongetwijfeld al met hun gedachten bij de tijdrit van zaterdag zijn. Daar wordt normaal gesproken de Tour de France beslist.

Dat biedt kansen aan de sprintersploegen, die in deze Tour toch al niet zo veel mogelijkheden hebben gehad voor een massasprint.

De finish in Champagnole, dat pas voor de derde keer is opgenomen in de Tour de France, belooft er één voor de sterkere sprinters te zijn, onder wie Cees Bol.

De laatste meters in de ‘Parel van de Jura’ lopen licht op. Het is dan wel zaak dat de aanvallers vroegtijdig worden teruggepakt, want avonturiers als Greg Van Avermaet en Julian Alaphilippe zien ook een kleine kans op dagsucces.

Starttijd: 13.45 uur.
Verwachte finishtijd: 17.27 uur.

Favorieten ritzege: Caleb Ewan (Lotto Soudal), Sam Bennett (Deceuninck-Quick-Step), Peter Sagan (Bora-hansgrohe), Elia Viviani (Cofidis), Greg Van Avermaet (CCC), Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step).