Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Gezicht op wijk 110-Morgen in 1973

110-Morgen of Honderd en Tien Morgen is een wijk in het Rotterdamse stadsdeel Hillegersberg-Schiebroek. De wijk ligt in de polder De Honderdtien Morgen aan de noordzijde van de dorpskern van Hillegersberg.
Honderdentienmorgen is een polder van ca. 85 ha, die in 1772 is drooggemaakt. De naam refereert aan de oppervlakte van de polder. De morgen is een oppervlaktemaat, gerelateerd aan de hoeveelheid land die men in een ochtend kan ploegen. In de jaren 50 van de twintigste eeuw werd de wijk 110-Morgen aangelegd. Deze typisch naoorlogse arbeiderswijk bestaat uit in stempelstructuur gebouwde lage flats en eengezinswoningen in systeembouw, met veel openbaar groen. Het noordelijke gedeelte van de wijk 110-Morgen maakt deel uit van de grotere Vinex-locatie “De Limieten” en is in de periode 1998-1999 bebouwd. Ook elders in de wijk staan nog nieuwbouwprojecten op stapel.
De straten in de wijk zijn vernoemd naar Griekse en Romeinse goden en helden.
De naoorlogse woningen waren na 50 jaar gedateerd. Om de wijk aantrekkelijker te maken vond er een grote herstructurering plaats. Door middel van sloop en herbouw werd de wijk aangepast aan de hedendaagse wooneisen. Het stedenbouwkundig plan is van architect Roelf Steenhuis en omvat de nieuwbouw van 250 huurwoningen en 150 koopwoningen. Op 7 april 2004 namen de werkzaamheden een aanvang met de feestelijke sloop van de “Ajaxflat”, gevestigd aan de Ajaxstraat.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
  • Programma Woensdag
  • Tot 20:00 De Nonstop
  • 20:00 - 22:00  Dj Aragorn (Muziek voor volwassenen)
  • Vanaf 22:00  De Nonstop
  • Wij zoeken nog Dj's M/V met of zonder ervaring iedereen is welkom heb je interesse mail me janelburg@hotmail.nl