Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

De bouw van de Beurs aan de Coolsingel, 1939

De geschiedenis van WTC Rotterdam (tot 2015 Beurs-World Trade Center) gaat terug tot 1598, het jaar waarin de eerste Rotterdamse Beurs werd opgericht. De opzet van deze Beurs bleek uitermate succesvol. Ruimtegebrek leidde tot de stichting van grotere beursgebouwen. Zo werd in 1635 het beursgebouw De Beurs opgericht aan de Noordblaak nabij de Gapersbrug. Toen die te klein werd bevonden werd in 1736 De Beurs aan het Westnieuwland, ontworpen door Adriaen van der Werff, gebouwd. Deze bleef tot 1940 in gebruik.
De laagbouw van het huidige World Trade Center is als multifunctioneel beurscomplex ontworpen door architect J.F. Staal en werd gerealiseerd tussen 1936 en 1940. Bij het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940 kreeg het een aantal treffers, maar de schade kon vrij snel worden hersteld. In 1941 werd het heropend. Dit gebouw bevatte niet alleen handelsbeurzen en de Rotterdamse Kamer van Koophandel maar ook winkels, vergaderzalen, een bar en kantoren.
In 1973 werd de laagbouw van een extra verdieping voorzien. Architect van deze uitbreiding is Arthur Staal, de zoon van J.F. Staal. De horecagelegenheid in het complex is naar beide architecten vernoemd. In 1984 werd gestart met de bouw van een nieuwe kantoortoren te midden van de al bestaande laagbouw. De groene ellipsvormige toren, ontworpen door Rob van Erk en Ab Veerbeek, kwam in 1987 gereed. Koningin Beatrix heropende het complex onder de naam Beurs-World Trade Center. Het werd tot 2014 beheerd en geëxploiteerd door Beurs Rotterdam N.V. Eind 2014 werd Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund eigenaar. Die hernoemde het complex tot World Trade Center Rotterdam.
De foto is gemaakt door de Maasbode en is van HP/De Tijd. De foto bevindt zich in het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
  • Tot 20:00 De Nonstop
  • 20:00 - 22:00  Dj Altermikey (Alternative RockZone)
  • Vanaf 22:00 De Nonstop
  • Wij zoeken nog Dj's M/V met of zonder ervaring iedereen is welkom heb je interesse mail me janelburg@hotmail.nl