Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Wachtende mensen voor inschrijving voor een woning in de nieuwe Rotterdamse wijk Zuidwijk, 1956

Uit het Vrije Volk van 8 november 1956:
Vanmorgen om 9 uur werd de inschrijving opengesteld voor ongeveer 700 woningen in de nieuwe Rotterdamse wijk Zuidwijk. Hoe groot de vraag naar huizen is, werd daar opnieuw en overtuigend bewezen. Gisteravond om half acht stonden de eerste gegadigden reeds op hun post en vanmorgen stonden zij daar nog. Van de 700 woningen, die in de loop van 1957 (enkelen, misschien reeds aan het eind van dit jaar) gereedkomen, meldden zich meer dan 1200 kandidaten. In een lange rij wachtten zij op hun beurt.
De wijk Zuidwijk is gebouwd in de polder Charlois en voor een kleiner deel in de polder Smeetsland, met de heerlijkheid Lombardijen, die uit één boerderij bestond met 21 morgen land. Het was een leen van het Huis Wassenaar en Zuydwijk, dat nog in Wassenaar bestaat als huis en landgoed. Drie polderwegen moesten wijken: de Korperweg in zijn geheel en grote delen van de Smitshoekseweg en de Charloise Lagedijk. Behouden zijn 4 panden aan een verdwenen deel van de Charloise Lagedijk, waaronder de voormalige boerderijen de Beukhoeve en de Kapel. De laatste is een rijksmonument uit de 18e eeuw van het Overmaasse dwarsdeeltype, met een vrijstaand bakstenen huisje voor de karnmolen en een houten zwingelkeet voor de eerste bewerking van vlas, het zwingelen. Hij staat op een verhoging in het landschap en men denkt dat op deze plaats ooit een kapel gestaan heeft. Het uitgespaarde weiland naast de boerderij is een archeologisch monument omdat zich in de ondergrond minsten één donk bevindt.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 8 november 1956 en van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
  • Programma Dinsdag
  • Tot 20:00 De Nonstop
  • 20:00 - 22:00  Dj Altermikey (Alternative RockZone)
  • Vanaf 22:00  De Nonstop
  • Wij zoeken nog Dj's M/V met of zonder ervaring iedereen is welkom heb je interesse mail me janelburg@hotmail.nl