Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Circus Althoff stunt met een krokodil op het Stadhuisplein, 1971

Uit het Vrije Volk van 3 juli 1971:
ROTTERDAM — Geweldig, fantastisch, in één woord groots. Het publiek kwam superlatieven te kort voor de inderdaad overrompelende show van het circus Carl Althoff, die gisteravond in Rotterdam haar Nederlandse première beleefde.
Het ongemeen boeiende programma, schitterend aangekleed en in sneltreinvaart gebracht, kent eigenlijk maar een zwak puntje: De titel ‘Manege Melodie in kleur 1971.’ Voor het overige is het een aaneenschakeling van topnummers, die de grote naam van dit (roofdieren)circus alle eer aan doen.
De dompteurs Tibor en Iwan Dimitri doen ongelooflijke dingen met groepen ijsberen, leeuwen en tijgers, de zoons van Carl Althoff, Corty en Giovanni, getuigen met hun paarden en olifanten eveneens van razend knappe dressuurkunst.
Ronduit een sensatie is het optreden van Kara Khavak, die met een angstaanjagende collectie krokodillen speelt als een kind met z’n marmotjes. Hypnose of dressuur? Kara Khavak’ geeft z’n geheimen niet prijs. Hij laat z’n reptielen als levenloos verstarren en zorgt daarmee voor een onbetwist hoogtepunt van deze toch al op zo’n hoog peil staande show.
Enkele andere toppers:: De trapezegroep Les Saltas, het uiterst lenige Portugese meisje Aylime dat zelfs een standje op haar mond maakt en een groep clowns, die vooral in hun muzikale nummer waarlijk grootse dingen doen. Kortom een circusshow, zoals men in deze tijd nog maar zelden te zien krijgt.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 3 juli 1971.
Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

  • Programma Dinsdag
  • Tot 20:00 De Nonstop
  • 20:00 - 22:00  Dj Altermikey (Alternative RockZone)
  • Vanaf 22:00  De Nonstop
  • Wij zoeken nog Dj's M/V met of zonder ervaring iedereen is welkom heb je interesse mail me janelburg@hotmail.nl