Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Gezicht op de buitenplaats Woudestein aan de Honingerdijk, 1898

Uit de Maasbode van 18 juli 1896:
Het voorstel tot goedkeuring van den aankoop in openbare veiling van de buitenplaats Woudestein enz. voor den som van ƒ 75.533. — Goedgekeurd.
Uit de Maasbode van 18 mei 1905:
Naar wij vernemen, worden sedert eenigen tijd onderhandelingen gevoerd over de verplaatsing van het Maasstation naar het gemeenteterrein ten oosten van de voormalige buitenplaats Woudensteijn, thans in gebruik als sportterrein en oorspronkelijk bestemd voor een tweede ziekenhuis. Het terrein ligt uitnemend bij de spoorwegaansluiting der Ceintuurbaan en aan het eindpunt der electrische tram, terwijl tevens een zij-aansluiting zou gelegd kunnen worden naar de Woudensteijnschekade en Buizengat, die in betere verbinding gebracht kunnen worden met de Maas. Zijn wij goed ingelicht, dan geschiedt de verplaatsing op aandrang van het gemeentebestuur, daar de terreinen van het oude station dan weder ter beschikking van de gemeente komen, terwijl de Oosterkade, waar thans plaatsruimte te kort komt voor de rivierstoombooten, kan worden doorgetrokken tot de Oude Plantage. Het Oostelijk stadsdeel zal met deze bouwplannen een groote verbetering ondergaan.
De geschiedenis van sportcomplex Woudestein begint tegelijk met de oprichting van Excelsior in 1902. De club, die in eerste instantie slechts bestond uit een groep jongeren uit de wijk Kralingen, speelde zijn eerste wedstrijden op een terrein bij het landgoed Woudesteyn. In 1907 moesten de voetballers het veld ruimen na een beslissing van de gemeente Rotterdam om de grond waarop het stadion stond te verhuren aan een beheerder van een renstal, die hier paardenrennen wilde organiseren. De renbaan werd geen succes, en voor 50 gulden per jaar mocht Excelsior van de gemeente zijn wedstrijden weer op Woudestein spelen. De slechte staat van het veld bleek problematisch toen de club in 1921 naar de Overgangsklasse promoveerde. De NVB keurde het terrein af, en opnieuw moest men op zoek naar een nieuw onderkomen. Na afwisselend op de velden van Sparta Rotterdam, Feyenoord, CVV en VOC te hebben gespeeld kon Excelsior vanaf augustus 1922 terecht op het nieuwe Sportterrein Kralingen aan het Toepad. Dit sportpark was echter geen lang leven beschoren: aan het eind van jaren ’30 werd het terrein aangewezen voor de bouw van een marinierskazerne.
De club keerde terug naar Woudestein, dat na een grondige renovatie – waarbij een tribune en een kleedkamer van het Toepad werden overgeheveld – opnieuw in gebruik kon worden genomen.
De foto komt uit de fotocollectie van het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit de Maasbode en van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
  • Tot 20:00 De Nonstop
  • 20:00 - 22:00  Dj Altermikey (Alternative RockZone)
  • Vanaf 22:00 De Nonstop
  • Wij zoeken nog Dj's M/V met of zonder ervaring iedereen is welkom heb je interesse mail me janelburg@hotmail.nl