Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Het Christelijk Fanfarekorps IJsselmonde op het Graze Weitje, 1920

Het Christelijk Fanfarekorps IJsselmonde tijdens het vijfentwintigjarig jubileum op 1 oktober 1920. De foto is gemaakt op het Graze Weitje.
Uit het Nieuwsblad, gewijd aan de belangen van de Hoeksche Waard en IJselmonde van 12 oktober 1895:
De pogingen tot oprichting van een Christelijk fanfarekorps zijn volkomen geslaagd. De daarvoor noodige instrumenten zijn aangekocht. De eerste repetitie zal aanstaanden dinsdag worden gehouden. Het korps is genaamd „IJselmonde” en bestaat uit 12 leden. Tot directeur is benoemd de heer Van Rooijen, hoofd der Christelijke school te Ridderkerk. Het korps mag zich verheugen n de medewerking van den heer Van Wijk, directeur van het Christelijk fanfarekorps “Bazuin” te Gorinchem, die het eerste onderricht belangeloos zal steunen.
Het Christelijk Fanfarekorps IJsselmonde bestaat nu 125 jaar en heeft het jubileum vanwege corona online gevierd.
De naam van het Graze Weitje is een verbastering van Het Graefsen Weitje. Ze herinnert aan een stuk land dat hier lag en eigendom van de graven van Holland was.
De foto heb ik gekregen van het CFIJ. De informatie komt via delpher.nl uit het Nieuwsblad, gewijd aan de belangen van de Hoeksche Waard en IJselmonde en uit het Stadsarchief Rotterdam
Met medewerking van Rotterdam van Toen
  • Tot 18:00 De Nonstop
  • 18:00 - 20:00  Dj Altermikey (Topmusic)
  • 20:00 - 22:00  Dj Aragorn (De Prehistorie)
  • 22:00 De Nonstop
  • Wij zoeken nog Dj's M/V met of zonder ervaring iedereen is welkom heb je interesse mail me janelburg@hotmail.nl