Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

De Jacob Loïsstraat met protesten tegen verkrotting, 1978

Uit het Vrije Volk van 24 november 1978:
PROVENIERSWIJK – Wethouder Van der Ploeg van stadsvernieuwing heeft de Aktiegroep Provenierswijk beloofd alles op alles te zetten om zo snel mogelijk een eind te maken aan wantoestanden in de Jacob Loisstraat. Geprobeerd wordt de panden nummer 5,7 en 9 nog voor Kerstmis te slopen.
De dichtgespijkerde huizen vormen volgens de actiegroep een groot gevaar voor de buurt. Regelmatig breekt er brand uit: De aktiegroep vreest dat op een kwade dag zo’n fik naar andere bewoonde panden zal overslaan. Het risico dat de voorgevel instort wordt steeds groter.
“Straks vallen er slachtoffers,” betoogde, de actiegroep gisteren in de vergadering van de commissie Stadsvernieuwing. “En is de commissie dan bereid de verantwoordelijkheid daarvoor op zich te nemen?”
De commissie kon daar geen ja op zeggen. Wethouder Van der Ploeg legde uit dat er hard aan gewerkt wordt het sloopbesluit rond te krijgen en de bewoners van de belendende panden te herhuisvesten. Hij gaf toe dat de huidige situatie voor de buurtbewoners erg bedreigend moet zijn. Staande de vergadering gaf hij ambtenaren de opdracht te handelen alsof het sloopbesluit al gevallen is. Het voorstel tot sloop komt vandaag in het college van burgemeester en wethouders.
Tijdens de rondvraag van de commissievergadering, toen de actiegroep allang vertrokken was en één van de commissieleden nog even terug kwam op de zaak, concludeerde de wethouder: We gaan wel een beetje af in deze zaak. Ik ben bang dat dit niet de enige is.
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 24 november 1978.
Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

  • Tot 20:00 De Nonstop
  • 20:00 - 22:00 Dj Aragorn (De Foute Uurtjes)
  • Vanaf 22:00 De Nonstop
  • Wij zoeken nog Dj's M/V met of zonder ervaring iedereen is welkom heb je interesse mail me janelburg@hotmail.nl