Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Gezicht in de Goudse Rijweg, vanaf de Vredenoordkade en Vlietlaan, 1949

De Goudse Rijweg, de Goudseweg en de (vooroorlogse) Goudsewagenstraat vormden een onderdeel van de oude weg naar Gouda. De Goudsewagenstraat wordt al in 1366 in bronnen vermeld. Na 1358, toen er grachten om de stad gemaakt mochten worden, zal ook bij deze ‘rijweg’ aan de stadsvest een poort gebouwd zijn en kon men van Gouda daardoor met wagens in de stad, d.w.z. op de Hoogstraat, komen. Later was hier het beginpunt van het Goudse Wagenveer.
De naam van de Vredenoordkade herinnert aan de vroegere buitenplaats ‘Vredenoord’ aan de Hoge Boezem, daar gelegen in de eerste helft van de 19de eeuw.
De Vlietlaan is ontstaan door demping van de Vliet tussen de Jaffabrug bij de Oudedijk en de Groene Wetering (de latere Weteringstraat). De oostzijde van de laan heette voor de demping Molenkade naar de Kralingse molens, die langs het water stonden. De westzijde vormde een onderdeel van de Goudse Rijweg. Het water met de daarlangs staande molens komt reeds voor op een kaart van 1615 en heette al in 1612 ‘De Vliet’.
De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.
Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

  • Tot 18:00 De Nonstop
  • 18:00 - 20:00  Dj Altermikey (Topmusic)
  • 20:00 - 22:00  Dj Aragorn (De Prehistorie)
  • 22:00 De Nonstop
  • Wij zoeken nog Dj's M/V met of zonder ervaring iedereen is welkom heb je interesse mail me janelburg@hotmail.nl