De WK afstanden van volgend jaar februari in Peking gaan niet door. Het toernooi kan vanwege de coronacrisis niet worden gehouden in China, maar de internationale schaatsbond ISU zoekt nog wel naar een andere locatie.

Het grote schaatstoernooi stond gepland van 25 tot en met 28 februari volgend jaar. Ook de World Cup bij het shorttrack (18, 19 en 20 december) in Peking gaat niet door. Beide toernooien waren zogenoemde testwedstrijden voor de Olympische Winterspelen van 2022 in de Chinese hoofdstad.

De toernooien zijn geschrapt vanwege de reisbeperkingen van en naar China. “Ook de komende maanden, waarin de evenementen in Peking stonden gepland, zal de reissituatie complex blijven”, zo laat de ISU weten in een verklaring.

Met onder meer het internationaal olympisch comité (IOC) en de Chinese organisatie van de toernooien heeft de ISU de conclusie getrokken dat het in het belang van de sporters noodzakelijk was om snel met duidelijkheid te komen.

De ISU onderzoekt de komende dagen of de WK afstanden op een andere locatie veilig kunnen worden gehouden. Voor de World Cup bij het shorttrack wordt geen andere locatie gezocht.

Bij de WK afstanden van dit jaar in Salt Lake City pakte Nederland in totaal veertien medailles (zeven keer goud, vijf keer zilver, twee keer brons).