Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Bakkerij Klootwijk aan de Emelissedijk tijdens de winter van 1962

Bakkerij Klootwijk aan de Emelissedijk tijdens de winter van 1962-1963.
Sinds 1951 is Bakker Klootwijk een bekende bakker in en rond Rotterdam. Ondertussen beheert de derde generatie bakkers deze ambachtelijke bakkerij.
De Emelissedijk herinnert aan het verdronken dorp Emelisse op Noord-Beveland. De Emelissedijk ligt in de IJsselmondse wijk Hordijkerveld waar de straatnamen allen op ‘dijk’ eindigen.
Hordijkerveld is een wijk in Rotterdam in het stadsdeel IJsselmonde. De wijk werd tussen 1958 en 1963 gebouwd als zelfstandige stadswijk. Voordien was het een landelijk gebied met alleen lintbebouwing langs de dijken. In de Tweede Wereldoorlog heeft het een tijdlang onder water gestaan vanwege inundatie.
De wijk ligt ten oosten van de IJsselmondse Randweg en ten zuiden van de Kreekhuizenlaan. De zuidgrens is de grens van de gemeente Rotterdam en loopt net iets ten zuiden van het Zevenbergsedijkje / Wester Hordijk. Ten oosten ligt de wijk Reyeroord; tussen de twee wijken bevindt zich een circa 100 meter brede groenstrook.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam, van klootwijk.com en van Wikipedia., #rotterdamvantoen #rotterdam #geschiedenis #historie #history #stadsarchiefrotterdam #stadsarchief010
Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

  • Tot 18:00 De Nonstop
  • 18:00 - 20:00  Dj Altermikey (Topmusic)
  • 20:00 - 22:00  Dj Aragorn (De Prehistorie)
  • 22:00 De Nonstop
  • Wij zoeken nog Dj's M/V met of zonder ervaring iedereen is welkom heb je interesse mail me janelburg@hotmail.nl