een giraffe in het oude giraffenverblijf, 1982

Blijdorp moet blijven! Door de coronacrisis heeft Diergaarde Blijdorp het zwaar. Patricia Paay is een actie gestart om Blijdorp te helpen en daar sluit ik me graag bij aan. Steun Diergaarde Blijdorp met een donatie via tikkie.me/pay/Blijdorp/vDKR2MczDdQgdD73FaKwh
Op de foto zien we een giraffe in het oude giraffenverblijf, 18 april 1982.
In 1855 werd in de Rotterdamse binnenstad, bij de Kruiskade, een tuin ingericht voor fazanten en watervogels. De vogeltuin was eigendom van de spoorwegbeambten F. van der Valk en G.M. van den Bergh. Het werd een succes en op 18 mei 1857 werd als vervolg de Rotterdamsche Diergaarde geopend.
In 1937 werd er besloten om de dierentuin te verhuizen naar een nieuwe locatie. De dierentuin ruilde grond met de gemeente: de gemeente kreeg een deel van de oude diergaarde gratis, de rest moesten ze betalen. In ruil daarvoor werd de dierentuin eigenaar van twee derde van een nieuwe 13 hectare grote locatie in de wijk Blijdorp, terwijl over een derde van de nieuwe locatie pacht van één gulden moest worden betaald.
In 1988 kwam Blijdorp met een masterplan, dat de hele dierentuin heeft veranderd. Volgens het masterplan worden dieren per werelddeel geordend, in natuurlijk ogende biotopen.
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...