Het Formule 1-seizoen begint dit jaar in Bahrein, omdat de Grand Prix van Australië is verschoven naar november. Een race op Imola vervangt de GP van China, die verdwijnt van de aangepaste kalender die dinsdag bekendgemaakt is.

Het seizoen zou eigenlijk op 21 maart van start gaan in Australië, maar door de coronapandemie heeft dat land gevraagd om uitstel van de race. Daardoor wordt de GP van Bahrein op 28 maart de openingsrace.

De Grand Prix van China in Sjanghai is helemaal van de kalender verdwenen. In plaats daarvan wordt op 18 april op het Italiaanse Imola geracet. Dat circuit werd vorig jaar ook al aan de kalender toegevoegd, de zogeheten GP van Emilia-Romagna. Op 12 september is op Monza een tweede GP in Italië.

De Formule 1 hoopt nog altijd om in 2021 een recordaantal van 23 races te rijden, maar door de coronapandemie is het twijfelachtig of dat daadwerkelijk gaat lukken. Een plaats op de kalender (2 mei) is momenteel nog leeg. Die was aanvankelijk gereserveerd voor de GP van Vietnam, maar de verwachting is dat het Portugese Portimão die plaats zal innemen.

Australië en China vorig jaar ook niet op kalender

De GP van Nederland staat onveranderd voor 5 september gepland. Vorig jaar mei zou de Formule 1 na 35 terugkeren op het circuit van Zandvoort, maar dat ging door de pandemie niet door. De GP van Australië staat op 21 november gepland als 21e race van het jaar.

Vorig seizoen werd enkele uren voor aanvang van de eerste training op Albert Park in Melbourne het hele weekend geschrapt, waarna onder meer in China evenmin geracet werd vanwege het coronavirus.

Uiteindelijk begon het seizoen pas in juli met twee races in Oostenrijk en werd vanwege de pandemie alleen in Europa en het Midden-Oosten gereden. Lewis Hamilton kroonde zich in november voor de zevende keer tot wereldkampioen en Max Verstappen eindigde als derde in de WK-stand.

De 23 races van de Formule 1-kalender 2021

 • 28 maart: Grand Prix Bahrein
 • 18 april: Grand Prix Italië (Imola)
 • 2 mei: Nog niet bekend
 • 9 mei: Grand Prix Spanje
 • 23 mei: Grand Prix Monaco
 • 6 juni: Grand Prix Azerbeidzjan
 • 13 juni: Grand Prix Canada
 • 27 juni: Grand Prix Frankrijk
 • 4 juli: Grand Prix Oostenrijk
 • 18 juli: Grand Prix Groot-Brittannië
 • 1 augustus: Grand Prix Hongarije
 • 29 augustus: GP België
 • 5 september: GP Nederland
 • 12 september: Grand Prix Italië (Monza)
 • 26 september: Grand Prix Rusland
 • 3 oktober: Grand Prix Singapore
 • 10 oktober: Grand Prix Japan
 • 24 oktober: Grand Prix Verenigde Staten
 • 31 oktober: Grand Prix Mexico
 • 7 november: Grand Prix Brazilië
 • 21 november: Grand Prix Australië
 • 5 december: Grand Prix Saoedi-Arabië
 • 12 december: GP Abu Dhabi