De eerste aflevering van Crime Desk bij RTL 5 heeft niet voldoende mensen naar de zender weten te trekken om een plek in de top 25 van best bekeken programma’s van maandag te bemachtigen. Naar de eerste uitzending keken 362.000 mensen.

Het misdaadprogramma, gepresenteerd door Marieke Elsinga, had voor een plek in de lijst minstens 476.000 kijkers moeten trekken: zoveel mensen zagen De hel van ’63 op NPO3.

Ook naar Big Brother, direct na Crime Desk, keken minder mensen dan in de eerste week. Maandag zagen 318.000 mensen het RTL 5-programma, sinds de start een week eerder keken er niet zo weinig mensen naar de realityserie.

Het best bekeken programma van de maandagavond is het NOS Journaal van 20.00 uur met 2,7 miljoen kijkers. Ook De slimste mens (1,9 miljoen kijkers) en het NOS Journaal van 18.00 uur (1,6 miljoen kijkers) scoorden goed.