Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Brand in verzorgingshuis IJsselmonde, negen bewoners naar ziekenhuis

In een verzorgingshuis aan de Pietersdijk in Rotterdam-IJsselmonde is woensdagochtend brand uitgebroken. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de bewoners te evacueren. Negen bewoners zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een aantal van hen is volgens de veiligheidsregio ernstig gewond.

Het gaat om een bijgebouw van Aafje Smeetsland, waar onder meer mensen met geheugenproblemen als gevolg van ouderdom wonen. De brandweer spreekt over een kwetsbare groep.

Bij de brand kwam veel rook vrij, die van het bijgebouw ook naar het hoofdgebouw is getrokken. De brand is volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio onder controle. Wel moet het pand nog geventileerd worden.

De tientallen bewoners zijn geëvacueerd. Sommigen zijn naar het ziekenhuis gebracht, onder meer vanwege rookinhalatie. Anderen worden opgevangen in de brasserie van Aafje.

Woordvoerder Jorg van Waardhuizen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zegt dat het bijgebouw dermate beschadigd is, dat de bewoners naar verwachting woensdag nog niet terug kunnen.

Tekst gaat verder onder de foto

Afbeelding

 

Naast ambulances, politie en brandweerwagens zijn ook 25 vrijwilligers van Noodhulpteam Plus (NHT+) van het Rode Kruis opgeroepen. Hun inzet bleek uiteindelijk niet nodig, vertelt Mark Stofberg van het team aan verslaggever Suzanne Mulder.

“Wij zijn er in deze regio om de ambulance te assisteren, zodat meer slachtoffers behandeld kunnen worden”, legt hij uit. Zo kunnen de teamleden zuurstof toedienen bij mensen of de slachtoffers monitoren. “Daar is de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond uniek in. Maar gelukkig hebben de hulpdiensten de situatie snel onder controle gekregen, waardoor onze inzet niet nodig was.”

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

 

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...
  • Tot 20:00 De Nonstop
  • 20:00 - 22:00 Dj Aragorn (De Prehistorie)
  • Wij zoeken nog Dj's M/V met of zonder ervaring is welkom hen je interesse mail me janelburg@hotmail.nl