Het Thaliatheater aan de Kruiskade met gevelplastiek, 1955

Het Thaliatheater aan de Kruiskade met gevelplastiek uit 1955 van de beeldhouwer Carel Kneulman, 15 juli 1982.
Thalia was een bioscoop opgezet door Abraham Tuschinski in Rotterdam. Na de Tweede Wereldoorlog werd op de hoek van de Kruiskade en de Lijnbaan een nieuwe bioscoop gebouwd naar ontwerp van J.P.L. Hendriks. De gevel werd voorzien van een plastiek van Carel Kneulman. De Thalia-bioscoop werd op 7 juli 1955 geopend.
In 1996 werd de bioscoop gesloten. In het gebouw is sinds 2002 een studentenkroeg en een club gevestigd. Sinds 2010 is het een rijksmonument.
Carel Kneulman (Amsterdam, 15 december 1915 – Darp, 15 januari 2008) was een Nederlands beeldhouwer, tekenaar en graficus. Hij wordt beschouwd als een experimentele beeldhouwer maar is vooral bekend geworden als de maker van Het Lieverdje (1959) op het Spui in Amsterdam.
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...