De iMac-computer van Apple zou voor het eerst in jaren een nieuw ontwerp krijgen, zo vertellen anonieme bronnen vrijdag aan Bloomberg.

De nieuwe iMac zou dunnere schermranden dan voorgaande modellen krijgen, terwijl de metalen rand aan de onderzijde wordt weggehaald. Het ontwerp zou vergelijkbaar zijn met de Pro Display-schermen, die de techreus ook verkoopt.

Er zouden twee versies van de iMac gepland staan: één met een scherm van 21,5 inch en één met een scherm van 27 inch. Beide staan vermoedelijk voor dit jaar gepland.

Met het ontwerp wil Apple de nieuwe computers meer onderscheiden van de vorige generatie, die nog chips van Intel in plaats van Apple zelf gebruiken.

‘Ook nieuwe Mac Pro’s en schermen gepland’

Apple zou ook werken aan twee nieuwe Mac Pro-computers voor professionele gebruikers. Eén daarvan heeft een Intel-processor, terwijl de andere op een chip van Apple zelf draait.

Ook zou het elektronicabedrijf een nieuw extern scherm produceren. Deze moet veel goedkoper worden dan het Pro Display-scherm dat voor 5.499 euro wordt aangeboden.