Het Prinses Irene internaat voor schipperskinderen in aanbouw in de Sportlaan, 1972

Uit het NRC Handelsblad van 25 november 1972:
Door een onzer redacteuren ROTTERDAM, 25 nov. — Bewoners van het zg. sportdorp in Rotterdam blijken het goed te menen met de kinderen in het hervormde internaat voor schipperskinderen aan de Sportlaan. Met hun 450en zijn ze al op bezoek geweest en zij hebben de nieuwe buurtgenootjes (ruim 200 in getal) al een geluidsinstallatie aangeboden. Het internaat Prinses Irene komt in de plaats van de logiesschepen in de Coolhaven. Het is gisteren officieel in gebruik gesteld door mr. H. Rijpstra, commissaris van de Koningin in Friesland, in zijn kwaliteit van voorzitter van de sociale commissie voor binnenschippers.
De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het NRC Handelsblad van 25 november 1972.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...