Een automarkt op het parkeerterrein van het Stadion Feijenoord, 1984.

Uit het Algemeen Dagblad van 10 november 1980:
De zevende Auto-Privémarkt bij het Feyenoordstadion in Rotterdam geeft maar weinig mensen vreugde. Op een enkeling na loopt iedereen te mopperen. Mopperen over de koude voeten, boze woorden over het geringe aantal kopers en mopperen op autohandelaren, die het parkeerterrein voor belangstellenden gebruiken om hun vierwielers aan de man/ vrouw te brengen. Eigenlijk heeft niemand het naar zijn zin.
Volgens marktleider Groote verkoopt twintig procent van de mensen die in Rotterdam hun karretjes kwijt wil bij het stadion hun auto. Het percentage lijkt wat overdreven, maar Groote zegt: „Dikwijls worden hier de contacten gelegd, adressen uitgewisseld en kan de koop later worden gesloten”. Het lijkt ook de slechte tijd van het jaar om auto’s te verhandelen. Dat de autohandel vrijwel stilligt lijkt de wildgebarende verkoper van een zes jaar oude Volkswagen niet te deren. Zijn onwaarschijnlijk glimmende, piekfijn ogende karretje moet 2750 gulden opbrengen. „Meneer”, grapt de verkoper, „ik sta hier alleen voor mijn plezier, ’t is een lolletje moet u maar denken. Als ik die prachtige auto niet aan u verkoop, ben ik de gelukkige. Want wie zo’n auto heeft is een gelukkig mens. Kijk rustig, kom volgende week nog eens terug, misschien dat ik het dan weer over mijn hart kan verkrijgen om deze auto hier mee naar toe te nemen. Alleen dan moet u vijftien gulden extra meenemen, want dat marktgeld betaal ik natuurlijk niet zelf”.
De foto komt uit de fotocollectie van het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Algemeen Dagblad van 10 november 1980.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...