Stadhuisplein, 1970

Met de cup op de kiek’, 5 augustus 1970. Op het Stadhuisplein bevindt zich het Feyenoordpaviljoen waar mensen zich kunnen laten fotograferen met de Europacup 1. Op de achtergrond loopt de kabelbaan ter gelegenheid van de manifestatie C70.
Uit het Vrije Volk van 11 juni 1970:
ROTTERDAM — „Er komen hier bussen vol mensen uit de provincie of uit het buitenland voorrijden. Die mensen laten een foto maken en kopen ‘n Feijenoordpetje of iets dergelijks. Dan zeggen sommige Rotterdammers „wat doen die overdreven”, maar ze vergeten dat, wanneer wij naar Valkenburg of Tirol gaan, ze ook met een petje of een wandelstok terugkomen.’ : Die man uit Valkenburg of Tirol doet nu precies hetzelfde.”‘
De heer A. F.J. Groffen heeft er duidelijk plezier in. Van ‘s morgens tien tot’ ‘s avonds tien staat hij zeven dagen per week in het Feijenoordpaviljoentje op het stadhuisplein. De zaken gaan daar uitstekend. „Van de foto’s weet ik niets af, daar gaan de fotografen over, maar er moet toch al een bijzonder groot aantal gemaakt zijn. De opbrengst van de foto’s komt evenals een gedeelte van de in het paviljoentje verkochte souvenirs, ten goede aan de jeugd in de oude wijken van Rotterdam.
Duizenden mensen stonden de laatste weken al trots glunderend naast “de Cup” Voor ƒ 2,50,- kunnen zij zich even een Europacupwinnaar wanen en als bewijs daarvan krijgen ze een polaroidfoto toe.
De fotograaf is H.M. Vrijmoet en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 11 juni 1970
Met medewerking van Rotterdam van toen
Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...