Google wil drones gaan inzetten bij de bestrijding van branden. De techgigant heeft goedkeuring aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gevraagd voor het uitvoeren van tests, meldt Bloomberg woensdag.

Uit de tests moet duidelijk worden hoe technologie kan helpen bij het monitoren en bestrijden van branden.

De onderzoeksafdeling voor klimaat en energie van Google-moederbedrijf Alphabet is van plan de drone te gebruiken op een privéterrein in Californië, zo blijkt uit de aanvraag bij de FAA. De luchtvaartautoriteit heeft eerder ontheffingen verleend aan andere organisaties die toestemming vroegen voor soortgelijke projecten.

De drone die Google gebruikt is ontworpen om bestrijdingsmiddelen op gewassen te sproeien. In theorie zou deze dus ook kunnen worden gebruikt om een brand te blussen, zegt de techgigant. In de drone kan 20 liter vloeistof worden vervoerd. Met een volle tank zou het apparaat 8 tot 15 minuten moeten kunnen vliegen.

Alphabet zet met zijn project Wing sinds 2012 in op dronetechnologie. Een aantal toepassingen waarop wordt ingezet is het autonoom leveren van goederen, het verminderen van verkeersopstoppingen in steden en het verlagen van uitstoot van schadelijke stoffen.