De Agniesestraat in 1980

Agniese was de enige dochter van Dieric Bokel. Door haar huwelijk in 1336 met Simon van Benthem, daarna met Gherijt van Herlaer, ging het grootste gedeelte van de goederen van haar vader (ca.1335) in andere geslachten over. De wijk ligt tussen de Noordsingel en de Schiekade met de Agniesestraat als middelpunt.
De Agniesebuurt is een wijk in het noorden van Rotterdam met zo’n 4300 inwoners. Hiermee is het de kleinste wijk van het stadsdeel Rotterdam-Noord. De wijk wordt begrensd door de Schiekade, de Bergweg, de Noordsingel, de Heer Bokelweg.
Waar nu de Agniesebuurt ligt, lag vroeger de polder Oost-Blommersdijk. In dit gebied tussen de Rotte en de Rotterdamse Schie, stonden in de achttiende eeuw al wat huizen, maar in de periode 1850-1940 wordt de hele polder volgebouwd.
De fotograaf is Wolter Wolters en de foto komt van de site oudenoordenrotterdam.nl. De informatie komt uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...