De manager van Marilyn Manson, Tony Ciulla, stopt met het vertegenwoordigen van de muzikant, schrijft muziekblad Rolling Stone vrijdag. Aanleiding zijn de onthullingen van meerdere vrouwen, onder wie actrice Evan Rachel Wood, die de zanger van misbruik en manipulatie beschuldigen.

Ciulla werkte al sinds 1996 als manager van Brian Warner, de echte naam van Manson. In dat jaar brak de muzikant bij het grote publiek door met het album Antichrist Superstar.

Ook zijn platenlabel en agentschap lieten deze week weten niet langer met de 52-jarige muzikant te willen samenwerken. Netwerk Starz besloot om hem uit de serie American Gods te knippen en AMC zette hem uit Creepshow.

Wood, bekend van de serie Westworldmeldde vorige week via sociale media dat Manson, haar ex, haar jarenlang heeft misbruikt. Daarna werd hij nog door vier andere vrouwen beschuldigd.

Donderdag meldde zangeres Phoebe Bridgers dat ze als tiener bij Manson over de vloer kwam. “Hij noemde een kamer in zijn huis de ‘verkrachtingskamer’. Ik dacht op dat moment dat het verschrikkelijk slechte jongenshumor was. Iedereen wist ervan; het is aandoenlijk dat iedereen nu geschokt reageert en zich distantieert.”

Manson: ‘Intieme relaties altijd met wederzijds goedvinden’

Manson zei dinsdag dat hij zich niet herkent in de beschuldigingen van de vrouwen. “Mijn werk en leven hebben altijd controversie aangetrokken, maar de recente beschuldigingen aan mijn adres zijn ernstige vervormingen van de waarheid”, schreef hij op Instagram.

“De intieme relaties die ik heb gehad, vonden altijd met wederzijds goedvinden plaats. Hoewel anderen er nu voor kiezen de geschiedenis te herschrijven, is dat de waarheid.”