Tot zeker 12:00 uur geen treinen vanwege ‘extreem weer’

De dienstregeling van de NS wordt niet opgestart vanwege ‘het strenge winterweer’. Er rijden in ieder geval tot 12:00 uur geen treinen.

“Ik weet niet wanneer we het treinverkeer weer kunnen hervatten”, laat een woordvoerder weten. “De tendens is dat er héél veel sneeuw is en het heeft allemaal met de wisselstoringen te maken.” Of er überhaupt treinen gaan rijden zondag, daar kan de woordvoerder niets over zeggen.

Te veel storingen

In eerste instantie werd gezegd dat er tot zeker 10:00 uur geen treinen zouden rijden, maar die termijn is opgerekt. “Vanwege het extreme weer kunnen er tot in elk geval 12:00 uur geen treinen rijden”, schrijft de NS.

“Door alle sneeuw die is gevallen, zijn er te veel storingen om op te kunnen starten”, legt ze uit. Het gaat voornamelijk om wisselstoringen. “We kunnen op dit moment gewoon geen treinen rijden en starten niet op. Nergens in Nederland rijden nu treinen.”

Heftige sneeuwval

Of dat in de loop van de dag wel gaat komen, is onzeker. “We hadden de hoop dat de winterdienstregeling voldoende zou zijn”, antwoordt ze op de vraag of de NS dit niet had kunnen zien aankomen.

“Het is hele heftige sneeuwval. Als we íets graag doen, is het treinen rijden. Maar op dit moment is het niet verantwoord voor reizigers en collega’s om om te starten.”

No votes yet.
Please wait...