Microsoft vervangt oude Edge-browser vanaf april door Chromium-versie

Microsoft verwijdert op 13 april automatisch zijn oude Edge-browser van Windows 10-computers via een update, maakte het bedrijf vrijdag bekend. Het bedrijf vervangt de browser op die dag door de nieuwe versie op basis van Chromium, de software achter Google Chrome.

Gebruikers die de nieuwe Edge-browser al gedownload hebben, zullen weinig merken. Bij hen wordt alleen de oude versie verwijderd.

Het was al langer bekend dat Edge Legacy, gemaakt met technologie van Microsoft zelf, vanaf 9 maart niet meer ondersteund zou worden. De klassieke Internet Explorer-browser wordt sinds november vorig jaar al niet meer geüpdatet.

De nieuwe Edge is sinds 2019 te downloaden en biedt volgens Microsoft betere integratie met Windows-apparaten.

Bovendien is Chromium op dit moment de marktleider in software voor browsers, wat betekent dat de meeste websites voor Chromium-browsers zijn geoptimaliseerd. Deze opensourcetechnologie ligt aan de basis van onder meer Chrome, Flock en Opera.

Door: NU.nl
Beeld: iStock

No votes yet.
Please wait...