Lockdown: Australian Open moet verder zonder publiek

Vanaf zaterdag is er geen publiek meer welkom op de Australian Open. Daniel Andrews, de minister-president van de staat Victoria, heeft vanaf zaterdag een vijfdaagse lockdown afgekondigd vanwege een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in de stad waar het grandslamtoernooi wordt gehouden.

Tot en met vrijdag mochten er op het park dagelijks 30.000 mensen naar binnen. Dat is een derde van het gebruikelijke aantal toeschouwers dat de wedstrijden bezoekt. Normaal bezoeken in de twee weken dat het toernooi duurt 800.000 mensen het toernooi.

Het eerste grandslamtoernooi van het jaar begon vanwege het coronavirus en de maatregelen die daarvoor moesten worden genomen drie weken later dan normaal. Met strikte maatregelen had Australië, dat pas later deze maand begint met vaccineren, de afgelopen maanden het coronavirus onder controle gekregen.

Dagelijks wordt er slechts een enkeling positief getest. De tennissers die meedoen aan de Australian Open en hun begeleiders moesten bij aankomst in Australië eerst twee weken in quarantaine. Na de quarantaineperiode mochten ze zich vrij bewegen in de stad. Het toernooi kan de komende dagen gewoon doorgaan, bevestigde toernooidirecteur Craig Tiley. ,,De wedstrijden gaan door en de spelers zullen weer in een bubbel gaan leven. Alle geluiden die we hebben gehoord wezen erop dat de spelers willen doorgaan en spelen”, aldus de directeur.

,,De mensen die worden toegelaten tot het park zijn de spelers en hun begeleidingsteams, net als de medewerkers van het toernooi die hun werk niet vanuit huis kunnen doen.” De Australian Open duurt tot en met volgende week zondag. Het toernooi is bezig aan de vijfde dag en de derde rondes zijn aan de gang.

Bron: AD.nl

No votes yet.
Please wait...