Britney Spears is niet van plan een eigen documentaire te maken. Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ moet een dergelijk project via Spears én haar conservatoren lopen. Dat zou op dit moment voor te veel problemen zorgen.

De New York Post meldde afgelopen week dat de 39-jarige zangeres geïnspireerd was geraakt door Framing Britney Spears, een aflevering van de docureeks The New York Times Presents van streamingservice Hulu.

Die uitzending, maandag in Nederland te zien op Net5, deed veel stof opwaaien. Dat kwam vooral vanwege de manier waarop de media met de zangeres omgingen in de periode voorafgaand aan haar mentale inzinking in 2007. Die leidde ertoe dat ze onder curatele van haar vader werd gesteld.

Spears zou volgens die eerdere berichten met een vrouwelijke regisseur in gesprek zijn over haar medewerking aan een nieuwe docu.

De bron meldt aan TMZ dat er inderdaad een documentairemaakster contact heeft gezocht met het team van Britney en verschillende bekenden van de zangeres. De muzikante heeft echter geen medewerking verleend en is ook niet van plan dat te doen.