Omloop ontvangt Van der Poel ondanks coronageval in ploeg met open armen

Mathieu van der Poel moest na een positieve coronatest van een staflid binnen zijn ploeg Alpecin-Fenix de UAE Tour verlaten. Gaat VDP, die niet in quarantaine hoeft, nu alsnog zaterdag Omloop Het Nieuwsblad rijden? Als het aan de organisatie van de Vlaamse seizoensopener ligt wel. Van der Poel keert maandagavond al terug naar Nederland.

Na het feest van de eerste gewonnen etappe in de UAE Tour volgde een dag later de teleurstelling voor Mathieu van der Poel. Omdat een staflid positief testte op het coronavirus mocht de gehele ploeg niet meer starten in de etappekoers in de woestijn. Omdat Van der Poel geen zogenoemde ‘close contact’ is van de besmette persoon, hoeft de Nederlands kampioen niet in quarantaine.

Dat biedt de optie om zaterdag deel te nemen als met de Omloop het Vlaamse wielerseizoen in gang wordt geschoten. Omdat de 26-jarige renner niet in nauw contact is gekomen met het besmette staflid, mag hij vanavond al naar huis vliegen, samen met vier ploeggenoten. Zij arriveren dinsdagochtend op Schiphol, laat de ploeg weten.

De organisatie van de Omloop wil dat renners zes en drie dagen voor de koers worden getest op corona. Die eerste test heeft VDP al gehad in de Emiraten. De tweede test zou dan woensdag moeten plaatsvinden. Binnen 24 uur voor de race ondergaan alle deelnemende renners nog eens een sneltest als laatste check. Dat zou voor Van der Poel in theorie dus ook nog op de ochtend van de wedstrijd kunnen. Tomas Van Den Spiegel, directeur van Flanders Classis, verwelkomt de Nederlandse smaakmaker maar al te graag. ,,Het is onze overtuiging dat hij, als hij voldoet aan de eisen van de UCI en onze Belgische federatie, kan starten.’’

Bron: AD.nl

No votes yet.
Please wait...