Coolsingel, 1973

De opheffingsuitverkoop bij Gerzon zorgt voor een massale opkomst van mensen die op koopjes uit zijn, zoals hier bij de TopShop, 18 september 1973. De politie was ter plaatse omdat er kans bestond op verdrukking.
Uit het NRC Handelsblad van 19 september 1973:
Honderden op koopjes beluste vrouwen hebben gisteren de filialen van Gerzon bestormd. Dranghekken en politie moesten er aan te pas komen om het koopgrage publiek beetje bij beetje naar binnen te loodsen. Op de Rotterdamse Lijnbaan begon het koopfeestgedrang al om zeven uur ‘s morgens. In de loop van de morgen leidde de belangstelling voor de Gerzonartikelen al tot een chaos op de Lijnbaan, de Westblaak en de Karel Doormanstraat. Politie te paard werd ingeschakeld om een en ander in goede banen te leiden. Het Haagse filiaal in de Venestraat moest om kwart voor elf zijn deuren zelfs even sluiten. Een tiental agenten bleef de bedrijfsleiding assisteren tot ongeveer drie uur.
De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam., De informatie komt via delpher.nl uit het NRC Handelsblad van 19 september 1973
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...