Kelly Clarkson heeft zich sinds haar scheiding vol op het schrijven van nieuwe muziek gestort. In gesprek met Entertainment Tonight vertelt ze sinds haar breuk met Brandon Blackstock zestig nummers te hebben geschreven.

“Ik werk aan een nieuw album. Het wordt geweldig en heel eerlijk”, vertelt Clarkson. De zangeres zegt zelf nog antwoorden te moeten vinden voordat ze de plaat met de wereld deelt. Wanneer de muziek zal verschijnen, is dan ook nog niet duidelijk.

Clarkson, bekend van hits als Since U Been GoneBecause of You en My Life Would Suck Without You, gebruikte muziek om haar emoties rondom haar scheiding kwijt te kunnen. “Als ik eerlijk ben, snap ik niet hoe iemand met het verdriet van een scheiding of elke andere vorm van verdriet kan omgaan zonder een uitlaatklep te hebben.”

Ze is dankbaar voor het grote aantal nummers dat daaruit voortvloeide. “Het is een belachelijke hoeveelheid, maar ik ben blij dat ik zoveel van me heb kunnen afschrijven. Het is zo fijn om dat kwijt te kunnen, of mensen het uiteindelijk te horen krijgen of niet.”

Clarkson bracht in 2017 voor het laatst een album uit. Toen verscheen haar zevende plaat Meaning of Life.

Clarkson en Blackstock maakten in juni bekend dat ze na een huwelijk van zeven jaar gaan scheiden. Het stel heeft twee kinderen: dochter River van zes en zoon Remington van vier.