Rotterdammer aangehouden nadat politie deur woning inbeukt

De politie is zaterdagavond om 17:30 uur een woning aan de Dantestraat in Rotterdam-Lombardijen binnengevallen. Agenten hebben de deur ingebeukt met een ram. In de woning is een vuurwapen aangetroffen. Een 32-jarige Rotterdammer is aangehouden.

De politie kreeg een anonieme tip binnen dat er in de woning iemand zou zijn met een vuurwapen in bezit. Na onderzoek besloten agenten een kijkje te nemen in de woning. Daar werden zowel de man als het vuurwapen aangetroffen.

 

Zak met munitie

 

De 32-jarige man is een medebewoner van het huis. Het zou gaan om de zoon van de bewoonster, maar dat wil de politie niet bevestigen. Naast het vuurwapen hebben getuigen gezien dat er een zak met munitie het huis uit werd gedragen. Ook dat wil de politie niet bevestigen.

Eerder kondigde de politie aan extra te gaan surveilleren in de wijk. Ook zouden er mobiele camera-units geplaatst worden. Dit besluit volgde op eerdere incidenten dit jaar in Rotterdam-Lombardijen, waarbij vuurwerkbommen waren afgestoken. Daarvoor zijn eind januari vier tieners aangehouden.

Bron: Rijnmond.nl

No votes yet.
Please wait...