De Parkkade met de Metro snackbar, 1963

De Metro snackbar werd in 1959 gemoderniseerd en ging op zaterdag 25 juli 1959 open.
De Parkkade kreeg de naam van het nabijgelegen stadspark van de Haarlemse tuinarchitect J.D. Zocher. Van 1852 tot 1855 werd naar zijn plannen een park aangelegd op een terrein onder Delfshaven. In 1851 was daarvoor ook de buitenplaats van Jan Valckenier, gelegen aan de Kievitsweide, aangekocht. Het huis met enig terrein werd in 1852 aan de officieren van de Schutterij verhuurd, die daarin een sociëteit oprichtten, waar ook muziekuitvoeringen werden gegeven. In 1857 verrees daar een nieuwe Officierensociëteit, die in 1912 door een derde gebouw (het huidige Parkzicht) werd vervangen. Het Park werd in 1875 uitgebreid met het terrein van de buitenplaats ‘De Heuvel’.
De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...