Gevaccineerde en van corona herstelde fans welkom bij F1-race in Bahrein

Formule 1-fans die zijn gevaccineerd tegen COVID-19 of het coronavirus al hebben gehad, zijn welkom bij de Grand Prix van Bahrein op 28 maart. Dat laat het Bahrain International Circuit donderdag weten.

Het gaat om een gelimiteerd aantal tickets voor het eerste Formule 1-weekend van dit seizoen. Het is niet bekend om hoeveel tickets het precies gaat. Naast de vaccinatie of het al gehad hebben van het coronavirus, zijn er nog meer voorwaarden voor fans om rekening mee te houden.

Zo wordt via de Bahreinse app BeAware bijgehouden wie in aanmerking komen voor een ticket, moeten gevaccineerde fans minstens twee weken voor het evenement hun tweede prik gehad hebben en moeten mensen die zijn hersteld van COVID-19 het virus minstens twee weken voor het evenement hebben opgelopen.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein moeten fans alsnog te allen tijde een mondkapje dragen en worden ze op hun gezondheid gecheckt bij de ingang van het circuit. Ook is het de bedoeling dat fans voldoende afstand van elkaar houden.

Bahrein bood al coronavaccin aan voor testdagen

Van 12 tot en met 14 maart worden op het circuit in Bahrein de testdagen van de Formule 1 gehouden. Bahrein had al aangeboden om iedereen die deze maand de Grand Prix op het eiland bezoekt een coronavaccin te geven.

Vorig jaar werd de Grand Prix van Bahrein in november verreden. Destijds waren er, naast mensen uit de zorg, geen fans aanwezig en werd de race opgeschrikt door de zware crash van Romain Grosjean, die brandwonden aan zijn hand had opgelopen.

Bron: NU.nl

No votes yet.
Please wait...