De Jongkindstraat richting Nieuwe Binnenweg, 1964

De Jongkindstraat richting Nieuwe Binnenweg met op de achtergrond de Paradijskerk, 1964-1965.
De Jongkindstraat heet naar de kunstschilder Johan Barthold Jongkind (1819-1891), die van ca. 1856 tot 1860 in Rotterdam werkzaam was. Hij schilderde veel Rotterdamse havengezichten en gezichten op Overschie.
Al in 1454 liep door de Coolpolder een binnenweg van Rotterdam naar Schoonderloo. Ze werd Coolsche weg of Binnenweg genoemd. De Binnenweg had een afslag naar Delfshaven; het laatste gedeelte komt voor als Schoonderloosche of Delfshavensche weg of Binnenweg, maar heet na 1610 gewoonlijk Geldelooze pad. Hier vandaan liep een uitpad over een vonder of passerel naar de Ossewei en daarover naar het Lage Erf.
De Paradijskerk is een oudkatholiek kerkgebouw aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. De kerk is ontworpen door architect Petrus Augustinus Weeldenburg. In 1908 werd met de bouw begonnen en op 30 juni 1910 werd de nieuwe kerk geconsacreerd door mgr. N.B.P. Spit, bisschop van Deventer en pastoor van de Paradijskerk.
De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.
Met medewerking van Rotterdam van toen
No votes yet.
Please wait...