Een rechter in Washington heeft de Amerikaanse handelsbeperkingen tegen de Chinese smartphonemaker Xiaomi vrijdag tijdelijk opgeheven.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie plaatste Xiaomi in januari op een zwarte lijst vanwege vermeende banden met het Chinese leger. Daardoor mochten Amerikaanse investeerders hun geld niet langer in de fabrikant steken.

Xiaomi heeft altijd ontkend banden met het Chinese leger te hebben. Het bedrijf startte een rechtszaak tegen de Amerikaanse ministeries van Defensie en Financiën vanwege het besluit. Dat was volgens het technologiebedrijf ongrondwettelijk en schadelijk.

De rechter oordeelde dat onvoldoende hard is gemaakt dat Xiaomi op de zwarte lijst hoort en dat het bedrijf een gevaar voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten vormt.

De handelsbeperkingen zouden volgende week van kracht worden. Xiaomi wil nu definitief van de zwarte lijst worden verwijderd.